Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Harri Ylisirniön kokemuksia Solarumista

27.1.2022

Harri Ylisirniön kokemuksia Solarumista

Maanviljelijä Harri Ylisirniö asuu vaimonsa kanssa Posiolla Sirniö-nimisessä kylässä. Vuoden 2019 lopulla Solarum asensi pariskunnan omakotitaloon Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumpun. Nyt pumppu tuottaa saumattomasti lämpöä ja lämmintä vettä. Tarvittaessa lämmitysjärjestelmän voi kytkeä päälle vaikka etänä.

Asun tässä vaimoni kanssa ja synnyinkotini on tässä vieressä. Lapset ovat tällä hetkellä jo maailmalla, Harri kertoo.

Vanha järjestelmä tuli elinkaarensa päähän

Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen sai alkunsa, kun edellinen puulämmitteinen järjestelmä oli tullut elinkaarensa päähän.

Tein keväällä jo pienen remontin pannun päällä. Tiesin, että varaaja tihkuttaa hieman vettä. Kun laskin uuden kattilan ja varaajan hinnan, niin ne olisivat olleet jumalattoman paljon kalliimmat kuin tämä systeemi, Harri muistelee.

– Halusin myös päästä jo eroon puulämmityksestä, Harri jatkaa.

“Mielestäni ilma-vesilämpöpumppu on nykytekniikalla tehokas”

Ennen ilma-vesilämpöpumppuun päätymistä Harri harkitsi pitkään myös maalämpöä. Hän vertaili muun muassa vuosittaista sähkönkulutusta. Kulutus osoittautui kummallakin lämmitysmuodolla suunnilleen yhtä suureksi. Ilma-vesilämpöpumpun hankintahinta oli kuitenkin huomattavasti maalämpöä edullisempi. Solarum asensi taloon Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumpun.

Mielestäni ilma-vesilämpöpumppu on nykytekniikalla tehokas. Talo on tasalämpöinen ja ennen kaikkea se lämmin vesi – lämmintä vettä on saatavilla saumattomasti. Tietysti tässä pääsee myös helpommalla, kun ei tarvitse syytää halkoja uuniin, Harri sanoo.

Lapset haluavat pitää tämän lomapaikkanaan silloin, kun meitä ei enää ole. Pitäähän täällä silloin olla peruslämpö. Kaukosäätimen avulla poikani pystyy säätämään lämpötilaa vaikka Haapavedeltäkin, Harri kertoo.

Solarumin toiminnasta jäi hyvä maku

“Kauppamies ja asentaja olivat todella mukavia ja kivoja. Minulle jäi todella hyvä maku suuhun heidän toiminnastaan.”

Asennuksen jälkeen Harri on seurannut ilma-vesilämpöpumpun sähkönkulutusta. Talvikuukausina kulutus on pyörinyt keskimäärin 700-800 kilowattitunnissa.

Kyllä se Solarumin kaveri aivan oikeassa oli siinä, kun lupaili minulle vuosikulutukseksi noin 6 500 kilowattituntia. Vaikka kulutukseen laitettaisiin tuhatkin kilowattituntia lisää, niin sillä rahalla käy pari kertaa kaupassa ja se on siinä. Vanhan järjestelmän korjaaminen olisi ollut ehkä se kaikista kallein ratkaisu, Harri summaa.

Kauppamies ja asentaja olivat todella mukavia ja kivoja. Minulle jäi todella hyvä maku suuhun heidän toiminnastaan, Harri kiittelee.

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.