Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelit

16.1.2024

Aurinkopaneelien asennus

Aurinkoenergian hyödyntäminen on noussut merkittäväksi keskustelunaiheeksi, kun etsimme kestäviä ja taloudellisesti kannattavia energiaratkaisuja. Vaikka kyseessä on taloudellisesti merkittävä investointi, se maksaa itsensä muutamassa vuodessa takaisin.

Lue, mitä sinun tulee tietää aurinkopaneelien asennuksesta ja hankkimisesta, ja ota askel kohti vihreämpää kotia jo tänään!

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Miksi aurinkopaneelien hankinta kannattaa?
  • Mitä aurinkopaneelien asennuksesta on hyvä tietää?
  • Aurinkopaneelien asennus vanhalle katolle – Tarvitaanko remonttia?
  • Aurinkopaneelien asennuksen hinta?

Aurinkopaneelien hankinta – miksi se kannattaa?

Aurinkopaneelit tuottavat energiaa uusiutuvasta lähteestä – auringonvalosta. Tämä tarkoittaa, että ne eivät tuota kasvihuonekaasupäästöjä käytön aikana, mikä on merkittävä etu verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin perustuvaan energiantuotantoon. Aurinkoenergian käyttö vähentää riippuvuutta hiilivoimasta ja muista ympäristölle haitallisista energialähteistä, edistäen kestävää kehitystä ja ilmastonmuutoksen hillintää.

Aurinkopaneelien asentaminen on pitkän aikavälin investointi, joka voi tarjota merkittäviä säästöjä sähkölaskussa. Aurinkopaneelijärjestelmän avulla kiinteistöt voivat tuottaa oman sähkönsä, mikä lisää energian omavaraisuutta ja vähentää riippuvuutta ulkoisista energialähteistä. Omavaraisuus lisää puolestaan kiinteistön arvoa ja houkuttelevuutta markkinoilla.

Teknologian kehittyessä aurinkopaneelit ovat muuttuneet yhä tehokkaammiksi ja kestävämmiksi. Nykyaikaiset paneelit pystyvät tuottamaan energiaa tehokkaasti myös vähemmän aurinkoisina päivinä, ja niiden elinkaari on pitkä. Tämä tarkoittaa, että aurinkopaneelien hankinta on nykyään entistä kannattavampi ja riskittömämpi vaihtoehto.

Aurinkopaneelien hankinta tarjoaa siis sekä ympäristöllisiä että taloudellisia hyötyjä, ja se on askel kohti energiaomavaraisuutta ja kestävää tulevaisuutta. 

Aurinkopaneelien asennus – Mitä siitä tulee tietää?

Aurinkopaneelijärjestelmän asennus koostuu useista vaiheista aina suunnittelusta järjestelmän käyttöönottoon. Prosessi alkaa yleensä tarkalla arvioinnilla asennuskohteen katolla, jossa määritetään aurinkopaneelien optimaalinen sijoittelu. Tämän jälkeen tehdään tekniset suunnitelmat, joissa otetaan huomioon rakennuksen rakenteet, aurinkoaltistus ja paneelien tehokkuus.

Seuraavaksi paneelit asennetaan ja kytketään sähköjärjestelmään. Asennuksessa tulee noudattaa tarkasti valmistajan ohjeita ja sähköturvallisuusmääräyksiä. On tärkeää, että asennuksen suorittaa pätevä ammattilainen, joka varmistaa järjestelmän turvallisen ja tehokkaan toiminnan.

Aurinkopaneelien asennus saattaa edellyttää rakennuslupaa tai muita viranomaisten hyväksyntöjä, riippuen paikallisista säädöksistä ja asennuskohteen ominaisuuksista. Me autamme sinua näissäkin!

Aurinkopaneelijärjestelmän tehokkuus riippuu monista tekijöistä, kuten paneelien sijoittelusta, kulmasta ja varjostuksesta. Asennusprosessi vaatii myös huomion kiinnittämistä sähköjärjestelmän yhteensopivuuteen ja turvallisuuteen. Tämä sisältää asianmukaiset kytkennät, maadoitukset ja ylijännitesuojat, jotka varmistavat järjestelmän turvallisen käytön.

Aurinkopaneelien asennus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua, pätevän asennusammattilaisen palveluja ja viranomaismääräysten noudattamista. 

Aurinkopaneelien asennus vanhalle katolle – Tarvitaanko remonttia?

Kun harkitaan aurinkopaneelien asentamista vanhalle katolle, on tärkeää arvioida katon kunto ja kestävyys, jotta et maksa turhaan aurinkopaneeleista, joita kattosi ei kestä.

Vanhan katon kunnon perusteellinen arviointi on ensiarvoisen tärkeää. On tärkeää varmistaa, että katto kestää lisäpainon, jonka aurinkopaneelit tuovat. Jos katto on merkittävästi vaurioitunut tai sen kunto on heikentynyt, aurinkopaneelien asentaminen voi olla riskialtista tai jopa mahdotonta ilman perusteellista remonttia.

Jos katto kaipaa uutta pinnoitusta, se tulee tehdä ennen aurinkopaneelien asentamista, jotta pääset halvemmalla ja helpommalla.

Kunnostettu tai uusi katto parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja lisää sen arvoa. Lisäksi se tarjoaa optimaalisen pohjan aurinkopaneelijärjestelmälle, mikä voi maksimoida järjestelmän tehokkuuden ja käyttöiän.

Aurinkopaneelien asennuksen hinta

Aurinkopaneelijärjestelmän hankinta ja asennus on merkittävä investointi, jonka kustannukset vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan. 

Hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten:

  • Paneelien määrä ja teho: Suurempi määrä tai korkeatehoisemmat paneelit nostavat kustannuksia, mutta samalla lisäävät energiantuotannon määrää.
  • Järjestelmän tyyppi: On-grid (verkkoon kytketyt) ja off-grid (itsenäiset) järjestelmät eroavat toisistaan hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan.
  • Asennuksen monimutkaisuus: Katon muoto, koko ja asennuksen vaativuus vaikuttavat asennuskustannuksiin.
  • Lisävarusteet ja teknologia: Invertterit, säätölaitteet ja muut järjestelmän osat voivat lisätä kokonaiskustannuksia, mutta ne ovat välttämättömiä järjestelmän tehokkaaseen ja turvalliseen toimintaan.

Yleisesti ottaen pienemmän mittakaavan kotitalousjärjestelmät voivat maksaa muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin, kun taas laajemmat järjestelmät, kuten yritysten tai taloyhtiöiden käyttöön suunnitellut ratkaisut, voivat maksaa kymmeniä tuhansia euroja.

Meiltä Solarumilta saat aurinkopaneelit avaimet käteen -periaatteella, ja aurinkovoimalat maksavat alkaen 6 500 € tai 120 €/kk (kuluton ja koroton 5 vuoden rahoitus + kulut 12 €/kk). Kysy tarkempi hinta meiltä.

Tilauksen tehtyäsi toimitamme sinulle kotitalousvähennyslaskelman tilaamastasi urakasta. Työn jälkeen toimitamme vielä virallisen kotitalousvähennystodistuksen.

On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kustannukset saattavat tuntua korkeilta, aurinkopaneelijärjestelmä on pitkän aikavälin investointi. Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitalossa pienentää sähkölaskua, ja mikäli aurinkoenergiaa tuotetaan enemmän kuin käytetään, voidaan ylimääräinen sähkö varastoida verkkoakkuun ja myydä eteenpäin energiayhtiölle.

Laske, kuinka paljon voit säästää aurinkoenergialla >>

Aurinkopaneelit nopeasti ja vaivattomasti Solarumilta kaikkialle  Suomeen


Me Solarumilla tarjoamme kattavan valikoiman aurinkopaneelipaketteja, jotka on suunniteltu vastaamaan sekä yksityisten kotitalouksien, taloyhtiöiden että yritysten tarpeita.

Aurinkopaneelit sopivat kaikkiin kiinteistöihin lämmitysmuodosta riippumatta. Voimalan teho mitoitetaan kiinteistön sähkön tarpeen mukaan. Mitä isompi kulutus, sitä tehokkaampi järjestelmä kannattaa hankkia.

Meidän aurinkovoimalamme sisältävät aurinkopaneelit, jotka muuttavat auringonvalon tasasähköksi, ja verkkoinvertterin, joka muuttaa tasasähkön kiinteistön verkkoon sopivaksi vaihtosähköksi sekä kaapelit, kiinnitystarvikkeet ja turvakytkimen.

Projekti etenee kanssamme seuraavasti:

1. Urakan suunnittelu ja tarjous

2. Urakkasopimuksen allekirjoitus ja kotitalousvähennyslaskelma

3. Asennuksen aikataulutus

4. Asennus, toiminnan testaus, asennus- ja mittauspöytäkirjat

5. Työn jälkeen toimitamme postissa takuutodistuksen ja laskun, sekä kotitalousvähennystodistuksen

6. Kohde on valmis

Jos haluat saada lisätietoa palveluistamme, pyytää tarjouksen tai varata ajan ilmaiseen alkukartoitukseen – ota meihin yhteyttä!

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.