Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelien kannattavuus

19.6.2023

Aurinkopaneelien kannattavuus – Kuinka aurinkopaneelit voivat säästää sinulle rahaa?

Aurinkoenergia tarjoaa monia taloudellisia etuja, jotka voivat auttaa sinua säästämään rahaa pitkällä aikavälillä. Aurinkopaneelit eivät ainoastaan vähennä sähkölaskujasi, vaan voivat myös tarjota muita taloudellisia etuja. Tässä artikkelissa tarkastelemme aurinkopaneelien kannattavuutta ja voiko paneelit säästää rahaa tai parantaa taloudellista tilannettasi.

Sähkölaskujen alentaminen

Yksi suurimmista taloudellisista eduista, joita aurinkopaneelit tarjoavat, on sähkölaskujen alentaminen. Aurinkopaneelit tuottavat oman sähkönsä auringonvalosta, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse ostaa yhtä paljon sähköä energiayhtiöltä. Voit käyttää itse tuottamaasi aurinkosähköä kotitaloudessasi ja vähentää ostettavan sähkön määrää.

Kun aurinkopaneelit tuottavat enemmän energiaa kuin kotitaloutesi kuluttaa, ylimääräinen sähkö voidaan syöttää takaisin sähköverkkoon. Tämä mahdollistaa sähkön myynnin sähköyhtiölle, eli sinulle hyvitetään ylimääräisestä sähköstä.

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika

Vaikka aurinkopaneelien hankintakustannukset voivat aluksi tuntua suurilta, ne voivat säästää sinulle merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä. Aurinkopaneelien kannattavuus riippuu useista tekijöistä, kuten aurinkopaneelien hinnasta, sähkön hinnasta alueellasi ja sähkönkulutuksestasi.

Solarum tarjoaa kätevän säästölaskurin, joka auttaa sinua arvioimaan aurinkopaneelien taloudellisia etuja omalla alueellasi. Syöttämällä tiedot sähkönkulutuksestasi voit saada käsityksen siitä, kuinka nopeasti aurinkopaneelit voivat maksaa itsensä takaisin ja kuinka paljon rahaa voit säästää niiden avulla.

Tuet ja veroedut aurinkopaneelien hankintaan

Meillä Suomessa on tarjolla useita taloudellisia etuja ja tukia aurinkoenergian käyttöön siirtymiseksi. Nämä tuet voivat merkittävästi alentaa aurinkopaneelien hankintakustannuksia ja tehdä niistä entistä houkuttelevampia taloudellisesti.

Tuet ja veroedut jotka voivat tehdä aurinkopaneeleista kannattavamman hankinnan:

  • ARA (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) tarjoaa energiatukea erityisesti asumisessa tapahtuviin energiatehokkuustoimenpiteisiin, kuten aurinkopaneelien hankintaan. Energiatuki on tarkoitettu sekä yksityishenkilöille että yhteisöille, kuten taloyhtiöille, vuokra-asuntojen omistajille ja asunto-osakeyhtiöille.
  • Kotitalousvähennystä voi hyödyntää Aurinkopaneelien hankintaan. Kotitalousvähennys koskee kotitalouden työnkorvauksia ja käsittää erilaisia kodin kunnossapito-, remontointi- ja hoitotöitä. Aurinkopaneelien hankinta voi kuulua kotitalousvähennyksen piiriin, jos ne asennetaan kotitalouden omaan käyttöön omakotitaloon, rivitaloon tai paritaloon. Huomioitavaa on, että aurinkopaneelien tulee olla kiinteästi asennettuja ja liittyä suoraan kiinteistöön.
  • Business Finlandin energiatuki on suunnattu yrityksille, jotka kehittävät ja toteuttavat energia-alan hankkeita. Aurinkopaneelien hankinta voi kuulua energiatuen piiriin, jos yritys suunnittelee aurinkopaneelijärjestelmän asentamista omalle toimitilalleen tai tuotantolaitokselleen energiatehokkuuden tai uusiutuvan energian käytön edistämiseksi.

Kiinteistön arvon lisääminen

Aurinkopaneelien asentaminen katolle voi myös lisätä kiinteistösi arvoa. Yhä useammat ihmiset arvostavat ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja, kuten aurinkoenergiaa. Aurinkopaneelit katolla voivat tehdä kiinteistöstäsi houkuttelevamman potentiaalisille ostajille tulevaisuudessa, mikä voi nostaa sen arvoa.

Aurinkopaneelien käyttöikä ja huoltotarve

Aurinkopaneelit ovat pitkäikäisiä ja kestäviä investointeja. Useimmilla aurinkopaneeleilla on vähintään 25 vuoden tuottotakuu, minkä jälkeenkin ne tuottavat vielä pitkään. Tämä tarkoittaa, että aurinkopaneelit voivat säästää sinulle rahaa pitkään.

Lisäksi aurinkopaneelien huoltokustannukset ovat yleensä alhaiset. Ne vaativat vain vähän huoltoa ja puhdistusta säännöllisin väliajoin. Huoltotoimenpiteiden ja puhdistuksen avulla voit varmistaa, että aurinkopaneelit toimivat optimaalisesti ja tuottavat mahdollisimman paljon energiaa.

Tee taloudellisesti kannattava valinta aurinkopaneeleilla

Aurinkopaneelit tarjoavat monia taloudellisia etuja, kuten sähkölaskujen alentamisen, lyhyen takaisinmaksuajan, kiinteistön arvon lisäämisen sekä pitkäikäisyyden ja alhaiset huoltokustannukset. Aurinkopaneelit katolle ovat kannattava investointi, joka voi säästää sinulle rahaa ja parantaa taloudellista tilannettasi pitkällä aikavälillä.

Tutustu Solarumin verkkokauppaan ja lue lisää aurinkoenergian hyödyistä ajankohtaisista uutisista ja referensseistä. Tee aurinkoenergiasta taloudellinen valinta ja hyödynnä sen tarjoamat edut sekä ympäristölle että lompakollesi.

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.