Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelit katolla

15.6.2023

Ympäristöystävällinen energia: Miten aurinkopaneelit katolla vähentävät hiilijalanjälkeäsi?

Ympäristötietoisuuden kasvaessa yhä useammat ihmiset etsivät kestävämpiä vaihtoehtoja energiantuotannolleen. Aurinkoenergia on yksi tehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista, ja aurinkopaneelit ovat tärkeä osa tätä uusiutuvaa energialähdettä. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miten aurinkopaneelit voivat auttaa vähentämään hiilijalanjälkeämme ja edistämään kestävämpää elämäntapaa.

Aurinkoenergian edut

Ennen kuin tarkastelemme tarkemmin aurinkopaneelien vaikutuksia hiilijalanjälkeemme, on hyödyllistä muistuttaa itseämme aurinkoenergian yleisistä eduista. Aurinkoenergia on puhdasta, uusiutuvaa ja rajatonta. Se ei tuota haitallisia päästöjä tai jätettä, toisin kuin perinteiset fossiilisia polttoaineita käyttävät energiamuodot. Aurinkoenergian hyödyntäminen kotitalouksissa ja yrityksissä auttaa meitä siirtymään kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Aurinkopaneelit ja hiilijalanjälki

Yksi suurimmista syistä valita aurinkopaneelit katolle on niiden kyky vähentää hiilijalanjälkeämme. Hiilijalanjälki on mittari, joka kuvaa ihmisen toiminnan aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä, erityisesti hiilidioksidia. Fossiilisia polttoaineita, kuten kivihiiltä ja öljyä käyttävät energiantuotantomuodot, tuottavat suuria määriä kasvihuonekaasupäästöjä.

Aurinkopaneelit katolla tuottavat sen sijaan sähköä puhtaasti ja uusiutuvasti. Aurinkosähköjärjestelmän avulla voit tuottaa oman sähkösi aurinkoenergialla ilman päästöjä. Tämä vähentää suoraan riippuvuuttamme fossiilisista polttoaineista ja auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Aurinkopaneelien positiivinen vaikutus ympäristöön

Aurinkopaneelit tarjoavat useita positiivisia vaikutuksia ympäristöömme:

  • Vähentyneet kasvihuonekaasupäästöt: Aurinkoenergian hyödyntäminen vähentää suoraan hiilidioksidipäästöjä, jotka ovat merkittävä syy ilmastonmuutokseen. Valitsemalla aurinkosähkön, voit vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeäsi ja tehdä osasi ympäristön suojelemiseksi.
  • Ilman laadun parantuminen: Fossiilisten polttoaineiden käyttö tuottaa ilmakehään saasteita, kuten rikkioksideja ja typen oksideja, jotka vaikuttavat haitallisesti ilmanlaatuun ja terveyteemme. Aurinkoenergian käyttö vähentää näiden saasteiden määrää ja edistää puhtaampaa ilmanlaatua.
  • Luonnonvarojen säästö: Aurinkoenergian hyödyntäminen vähentää riippuvuuttamme rajallisista fossiilisista polttoaineista, kuten öljystä ja hiilestä. Aurinkoenergia on rajaton resurssi, joka on käytettävissä päivittäin auringonvalon ansiosta.

Miten hyödyntää aurinkopaneeleita parhaiten

Aurinkopaneelien asentaminen katolle on ensimmäinen askel kohti ympäristöystävällisempää energiaa. Kuitenkin, jotta voimme hyödyntää aurinkoenergiaa kestävällä tavalla, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

  • Energiatehokkuus: Aurinkopaneelien katolle asentamisen yhteydessä kannattaa miettiä myös että kotisi tai yrityksesi on energiatehokas. Hyvä eristys, energiatehokkaat laitteet ja valaistusratkaisut auttavat optimoimaan energiankulutuksen ja vähentämään tarvittavan aurinkosähkön määrää. Esimerkiksi Led-valaistuksella tai ilma-vesilämpöpumpulla voit vähentää sähkönkulutustasi.
  • Jatkuvan seuranta ja huolto: Aurinkopaneelien jatkuvan seurannan ja huollon avulla varmistetaan niiden optimaalinen toiminta. Säännöllinen tarkastus auttaa havaitsemaan ja korjaamaan mahdolliset ongelmat, mikä pidentää aurinkopaneelien käyttöikää ja varmistaa niiden tehokkuuden.

Aurinkoenergian hyödyntäminen aurinkopaneelien avulla on voimakas askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Valitsemalla aurinkopaneelit talosi katolle vähennät hiilijalanjälkeäsi ja vaikutat positiivisesti ympäristöön. Lisätietoja aurinkopaneeleista ja aurinkoenergian eduista löydät Solarumin verkkokaupasta ja kotisivuilta.

Pidä huolta ympäristöstäsi ja tee valinta puhtaamman energian puolesta!

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.