Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Referenssit yksittäiset kohteet

30.11.2023

Aurinkopaneelien hintakehitys

Aurinkopaneelien hintakehitys on ollut merkittävä syy niiden leviämiseen ja käytön yleistymiseen. Aurinkopaneelit ovatkin nousseet keskeiseen rooliin uusiutuvan energian lähteenä maailmanlaajuisesti.

Lue kaikki aiheesta, ja siirry kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta!

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Miksi aurinkopaneelit ovat yleistyneet?
  • Miltä aurinkopaneelien hintakehitys tulee näyttämään tulevaisuudessa?
  • Aurinkopaneelien edut
  • Mitä aurinkopaneelit maksavat nyt?
  • Aurinkovoimaa nopeasti ja tehokkaasti
  • Ota askel energiatehokkuuteen jo tänään

Aurinkopaneelien hintakehitys – Syyt yleistymiseen

Aurinkopaneelien hinnat ovat kokeneet dramaattisen laskun viime vuosikymmeninä. Esimerkiksi vuonna 1977 aurinkokennojen hinta oli noin 77 markkaa per wattiteho (77 markkaa vastaa tämän päivän rahassa noin 55 euroa). Tänä päivänä taas vastaava hinta on alle yksi euro per wattiteho. Tämä on ollut valtava muutos, joka on johtanut aurinkoenergian saatavuuden ja houkuttelevuuden kasvuun.

Hintojen laskun taustalla on ollut useita tekijöitä, mukaan lukien teknologinen kehitys, tuotannon skaalaus ja tehokkuuden parantuminen. Aurinkopaneelien valmistustekniikat ovat kehittyneet, mikä on laskenut tuotantokustannuksia. Lisäksi paneeleiden tehokkuus on parantunut, mikä tarkoittaa, että yksi paneeli tuottaa enemmän energiaa kuin aiemmin. Tämä on lisännyt aurinkoenergian houkuttelevuutta, kun saatu energia maksaa vähemmän.

Kaupallinen laajeneminen on myös ollut keskeisessä asemassa aurinkopaneelien hintakehityksessä. Laajentuva kysyntä on kannustanut valmistajia tuottamaan suurempia määriä aurinkopaneeleita, mikä puolestaan on laskenut niiden hintaa.

Aurinkopaneelien hintakehitys tulevaisuudessa – Miltä se tulee näyttämään?

Aurinkopaneelien hintakehityksen odotetaan jatkuvan positiivisena myös tulevaisuudessa.

Teknologisten innovaatioiden odotetaan edelleen laskevan tuotantokustannuksia ja parantavan aurinkopaneelien tehokkuutta. Tämä voisi johtaa aurinkoenergian vieläkin laajempaan käyttöön ja mahdollisesti lopulta tehdä siitä ensisijaisen energialähteen monille alueille.

Aurinkoenergian hyödyntäminen kotitalouksissa ja yrityksissä auttaa meitä siirtymään kohti kestävämpää tulevaisuutta, ja aurinkovoima on hyväksi myös ympäristölle. Uusiutuvan energian käyttäminen vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä on olennainen askel kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Lue, miten aurinkopaneelit pienentävät hiilijalanjälkeä >>

Aurinkopaneelien edut – Energiatehokkuutta ja säästöjä aurinkoenergialla

Aurinkopaneelien hankintakustannukset saattavat tuntua suurilta, mutta parhaimmillaan ne tuovat sinulle merkittäviä rahallisia säästöjä. Aurinkoenergia on puhdasta, uusiutuvaa ja rajatonta energiaa, joka ei tuota haitallisia päästöjä tai jätettä – toisin kuin perinteiset fossiilisia polttoaineita käyttävät energiamuodot, kuten öljylämmitys.

Aurinkopaneelien käyttöikä on yli 30 vuotta ja niiden takaisinmaksuaika on yleensä noin 10 vuotta. Lähes kaikki sähköyhtiöt ostavat aurinkovoimalan ylijäämätuotannon. Omalla aurinkovoimalalla voit tuottaa merkittävän osan sähköstäsi itse, ja säästät näin reilusti sähkölaskuissa.

Oma aurinkovoimala on täysin huoltovapaa, ja Suomen vaihtuviin olosuhteisiin suunnitellut aurinkopaneelit kestävät hyvin käytössä kaikki neljä vuodenaikaa. Lisäksi aurinkopaneeleissa on alhaiset käyttökustannukset. Aurinkoenergialla on luonnollisesti lukuisia positiivisia vaikutuksia ympäristöömme, ja yleensä energiatehokkaampi koti näkyy myös kotisi arvon nousuna. Lue, miksi sinun kannattaa valita aurinkopaneelit >>

Aurinkopaneelien hinta – Paljonko ne maksavat?

​​Aurinkopaneelien hinta vaihtelee suuresti niiden tyypin, laadun ja asennuksen mukaan.

Keskimäärin aurinkopaneelijärjestelmät meillä maksavat alkaen 6 500 € tai 120 €/kk. Kysy tarkempi hinta >>

Asennuskustannukset muodostavat merkittävän osan kokonaiskustannuksista, yleensä noin 30–50 % koko järjestelmän hinnasta. Aurinkovoimaan siirtymistä helpottavat kuitenkin erilaiset tuet ja avustukset, joita sinun kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan:

Kotitalousvähennystä voi hyödyntää aurinkopaneelien hankintaan. Kotitalousvähennystä saa aurinkopaneelien asennuksen työn osuudesta, kun työ on ostettu ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Vuonna 2023 kotitalousvähennys on enintään 2 250 euroa/henkilö, 40 % työn osuudesta. Omavastuuosuus on 100 euroa vuodessa/henkilö.

Business Finlandin energiatuki puolestaan haluaa edistää uusiutuvan energian käyttöä ja lisätä energiatehokkuutta. Yritys voi hakea tukea aurinkosähköön, kun aurinkovoimalan ostohinta on yli 30 000 € (alv 0 %) ja takaisinmaksuaika alle 15 vuotta, yrityksen perustiedot ovat kunnossa, eikä sillä ole verovelkaa ja tukea haetaan ennen hankkeen toteuttamista ja tukipäätös tulee ennen hankkeen aloittamista. Business Finlandin myöntämä energiatuki on tällä hetkellä 15 %.

Aurinkovoimaa nopeasti ja tehokkaasti

Haluaisitko olla omavarainen ja puhtaan sähkön tuottaja? Hienoa, me Solarumilla autamme sinut alkuun!

Tarjoamme erikokoisiin kiinteistöihin huolettomat, vaivattomat ja ympäristöystävälliset aurinkopaneelijärjestelmät kokonaisurakkaratkaisullamme. Haluat aurinkopaneelit sitten pientaloosi, kesämökillesi tai vaikka yrityksesi rakennukseen, pääset nopeasti nauttimaan puhtaasta energiasta oman aurinkovoimalasi kautta. Aurinkopaneelit sopivat kaikenlaisiin rakennuksiin, ja ammattilaisena me osaamme suunnitella parhaan ratkaisun juuri sinun kiinteistösi mukaan. Toimitamme aurinkopaneelit avaimet käteen -palveluna.

Aurinkopaneelien asennus toteutetaan pääsääntöisesti yhdessä päivässä, laadusta tinkimättä. Kokeneet asentajamme huolehtivat oikeaoppisesta asennuksesta ja lopuksi annamme sinulle täydellisen opastuksen aurinkosähköjärjestelmän käytöstä.

Tutustu lisää aurinkopaneelit-palveluumme >>

Ota askel energiatehokkuuteen jo tänään

Aurinkopaneelien hintakehitys on ollut vaikuttavaa ja lupaavaa. Teknologian edistys, tuotannon skaalaus ja kaupallinen laajeneminen ovat yhdessä luoneet suotuisan ympäristön aurinkoenergian kasvulle. Tulevaisuudessa odotettavissa oleva kehitys voi tehdä aurinkoenergiasta vieläkin houkuttelevamman vaihtoehdon perinteisille energiamuodoille. Yhä useammat yritykset ja yksityishenkilöt harkitsevat siirtymistä aurinkoenergiaan osana kestävän tulevaisuuden rakentamista.

Liity kestävän tulevaisuuden rakentajien joukkoon, ota yhteyttä!

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.