Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Aurinkopaneelit taloyhtiöön, rivitaloon, kerrostaloon Solarumilta.

26.3.2024

Aurinkopaneelit kerrostaloon

Aurinkoenergia on noussut yhä merkittävämmäksi vaihtoehdoksi energian tuotannossa ympäristöystävällisyytensä ja kustannustehokkuutensa ansiosta. Kerrostalojen omistajat ja asukkaat ovat alkaneet kiinnostua aurinkopaneeleista paitsi ympäristösyistä myös energiakustannusten pienentämiseksi. Tässä artikkelissa tarkastelemme aurinkopaneelien asentamista kerrostaloihin ja niiden tarjoamia hyötyjä.

Artikkelissa käsitellään seuraavia teemoja:

  • Aurinkopaneelit kerrostaloon
  • Aurinkopaneelien hinta kerrostaloon
  • Aurinkopaneelien asennus kerrostaloon
  • Mitä tarkoittaa hyvityslaskenta?

Aurinkopaneelien hyödyt kerrostalossa

Aurinkopaneelit tarjoavat useita etuja kerrostaloille. Aurinkopaneelit tuottavat ilmaista ja uusiutuvaa energiaa, mikä voi pienentää kerrostalon sähkölaskua merkittävästi. Aurinkoenergian käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Laadukkaat aurinkopaneelit kestävät vuosikymmeniä ja tarjoavat luotettavan energiantuotannon pitkällä aikavälillä. Aurinkopaneelien asentaminen voi nostaa kerrostalon arvoa ja tehdä siitä houkuttelevamman ostokohteen. Tässä muutamia syitä, miksi aurinkopaneelit kerrostalossa ovat yleistyneet ja yleistyvät kovaa vauhtia.

Me Solarumilla saamme tarjouspyyntöjä ympäri Suomen taloyhtiöiltä. Kokemuksemme mukaan etenkin uudisrakennuksiin suunnitellaan ja asennetaan aurinkopaneelit jo rakennusvaiheessa, mutta myös vanhoihin kerrostaloihin asennetaan aurinkopaneeleita kiihtyvään tahtiin. Tutustu Solarumin referensseihin.

Aurinkopaneelien hinta kerrostaloon

Aurinkopaneelien hinta kerrostalossa koostuu monesta eri tekijästä. Itse aurinkopaneelin ja asennustarvikkeiden hinta on melko vakio, mutta suurimmat erot esimerkiksi omakotitaloihin verrattuna tulee asennustyöstä. Kerrostaloon asentaminen on sen korkeudesta johtuen hieman työläämpää, joten asennus on kalliimpaa. Myös kaapeleiden läpiviennit ja sähkötyöt sähkökeskuksella ovat usein hieman pienkohteita kalliimpia.

Tästä huolimatta aurinkopaneelit kerrostaloon ovat nykyään taloudellisesti erittäin kannattava investointi. Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet hurjasti ja sähköyhtiöiden tarjoamana hyvityslaskentapalvelu on tehnyt aurinkovoimaloista erittäin kannattavaa myös taloyhtiöihin. Mitä aurinkovoimala kerrostaloosi maksaisi? Kysy tarjous meiltä.

Mitä tarkoittaa hyvityslaskentapalvelu?

Sähköyhtiöt tarjoavat taloyhtiöille hyvityslaskentapalvelua. Tämä on sähköyhtiön hallinnoima palvelu, jossa aurinkovoimalan tuotto jaetaan laskennallisesti taloyhtiön asuntojen käyttöön sen jälkeen, kun ensin aurinkoenergia on käytetty kiinteistösähköön. Eli niin sanottu ylijäämäsähkö jaetaan taloyhtiön kiinteistösähkön jälkeen asuntoihin, ja vasta sen jälkeen sähkö menee myyntiin. Näin ollen kerrostalon katolla olevasta aurinkovoimalasta saadaan kaikki hyöty irti, eikä myyntiin mene kuin pieni osa. Myytävästä sähköstäkin taloyhtiö saa siis korvauksen, eikä “harakoille” mene yhtään sähköä.

 Aurinkopaneelien asennus kerrostaloon

Aurinkopaneelien asentaminen kerrostaloon vaatii huolellista suunnittelua ja ammattitaitoista toteutusta. Seuraavat tekijät on otettava huomioon. Ennen aurinkopaneelien asentamista on varmistettava, että katto on riittävän vahva ja kestävä kantamaan paneelit. Optimaalisen energiantuoton saavuttamiseksi aurinkopaneelit tulisi asentaa siten, että ne ovat suunnattuna kohti aurinkoa ja asetettu oikeaan kaltevuuteen. Aurinkopaneelien asentaminen voi vaatia lupia ja viranomaishyväksyntää, joten on tärkeää selvittää paikalliset määräykset ennen projektin aloittamista. Aurinkopaneelien asentaminen on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi varmistaakseen turvallisen ja tehokkaan asennuksen.

Aurinkopaneelien huolto kerrostalossa

Vaikka aurinkopaneelit ovat suhteellisen huoltovapaita, niihin on hyvä kiinnittää säännöllistä huomiota varmistaakseen niiden optimaalisen toiminnan. Aurinkopaneelit tulisi puhdistaa säännöllisesti poistamalla pöly, lika ja muut esteet, jotka voivat heikentää niiden tehokkuutta. On suositeltavaa tarkistaa aurinkopaneelit säännöllisesti mahdollisten vaurioiden tai toimintahäiriöiden varalta. Ammattilaisten kanssa tehtävä yhteistyö aurinkopaneelien huollossa ja korjauksissa voi varmistaa niiden pitkän käyttöiän ja tehokkaan toiminnan.

Yhteenveto

Aurinkopaneelit kerrostaloon ovat monen kerrostaloasukkaan suunnitelmissa. Aurinkopaneelit tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon energiatehokkuuden parantamiseen ja energiakustannusten pienentämiseen kerrostaloissa. Niiden asentaminen vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua, ammattitaitoista toteutusta ja säännöllistä huoltoa varmistaakseen niiden optimaalisen toiminnan ja pitkän käyttöiän. Siksi aurinkopaneelit kerrostaloon kannattaa antaa ammattilaisen suunniteltavaksi ja asennettavaksi. Investointi aurinkoenergiaan voi kuitenkin tuoda merkittäviä säästöjä ja ympäristöetuja sekä lisätä kiinteistön arvoa.

Jos harkitset aurinkopaneelien asentamista kerrostaloon, kannattaa ottaa yhteyttä alan ammattilaisiin saadaksesi lisätietoja ja suunnitelman projektin toteuttamiseksi. Saat Solarumilta nopeasti ja helposti vastauksia aurinkoenergiaan liittyviin kysymyksiin joko soittamalla tai sähköpostilla. Halutessasi saat myös tarjouksen, helposti ja nopeasti, etänä. Toimitamme tarjouksen sähköpostiisi kahden vuorokauden kuluessa tarjouspyynnöstä.

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.