Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Referenssit yksittäiset kohteet

4.3.2024

Aurinkopaneelien hinta asennettuna – mitä on tärkeää tietää?

Moni miettii, mikä on aurinkopaneelien hinta asennettuna verrattuna siihen, että asentaisi paneelit itse. Solarumilla on pitkä kokemus aurinkopaneelien toimittamisesta ja asentamisesta. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin kokemukseemme perustuen, mikä on aurinkovoimalan hinta asennettuna. Kerromme muutamien esimerkkien avulla kokonaisurakkahintojamme vuosien varrelta. Hintojen muutos näyttää suuntaa antavasti, miten hinnat ovat kehittyneet. Löydät suuntaa antavia hintoja myös täältä.

Aurinkopaneelien hinnat asennettuna ovat keskeinen ostopäätökseen vaikuttava asia heille, jotka harkitsevat aurinkoenergian hyödyntämistä kotonaan tai yrityksessään. Tässä artikkelissa tarkastelemme aurinkopaneelien hintoja, niiden vaihtelua ja tekijöitä, jotka vaikuttavat kokonaiskustannuksiin.

Artikkeli vastaa seuraaviin kysymyksiin:

  • Aurinkopaneelien hinta asennettuna?
  • Aurinkovoimalan hinta asennettuna?
  • Aurinkopaneelin hinta?
  • Voiko aurinkopaneelit asentaa itse?
  • Aurinkopaneelien asennuksen hinta?
  • Mikä aurinkopaneelien asentamisessa maksaa?

Alla olevasta taulukosta näet suuntaa antavia tietoja aurinkopaneelien kokonaisurakkahintojen kehityksestä viimeisten 5 vuoden ajalta. Hinnat on poimittu Solarumin kokonaisurakkana toimittamista toteutuneista kaupoista vuosien varrelta.

TehoKokonaishinta asennettuna vuonna 2019Kokonaishinta asennettuna vuonna 2020Kokonaishinta asennettuna vuonna 2021Kokonaishinta asennettuna vuonna 2022Kokonaishinta asennettuna vuonna 2023
3,5 kWp93409150885065505850
5 kWp11900109001035085007700
8 kWp109009000
10 kWp1330011970

Tärkeää tietoa aurinkopaneeleista

Taulukosta voidaan nähdä, miten hinnat ovat laskeneet. Myös voimaloiden tehot ovat kasvaneet. Nykyään myydään melko harvoin 3 kwp:n tehoisia voimaloita omakotitaloihin. Suurin osa haluaa vähintään 5 kWp:n tehoisen voimalan.

Voimalan tehoa hankintavaiheessa pohtiessa on tärkeä tiedostaa oman kiinteistön kulutus sekä sähkön tarve tulevaisuudessa. Samalla on tiedostettava se, että aurinkovoimalaa voi olla vaikea kasvattaa eli lisätä paneeleita jälkikäteen. Siitä yksinkertaisesta syystä, että samoja paneeleita ei ehkä ole enää tarjolla viiden vuoden päästä alkuperäisestä ostohetkestä. Aurinkovoimalaan ei voi jälkikäteen asentaa lisäpaneeleina esimerkiksi teholtaan isompia paneeleita. Siksi kannattaa mitoittaa aurinkovoimala siten, että se on sopiva myös muutaman vuoden päästä.

Aurinkopaneelin hintakehitys

Aurinkoenergia-alalla eletään mielenkiintoista murrosaikaa. Aurinkopaneelien hinnat ovat romahtaneet. Vuonna 2022 energiakriisin aikana aurinkoenergian kysyntä räjähti Suomessa. Aurinkovoimaloita myytiiin Suomessa hurjat määrät, asennus ei tahtonut pysyä perässä ja tarvikkeet meinasivat loppua. Valtavasta kysynnästä johtuen maahantuojat tilasivat aurinkopaneeleita ennakkotilauksina entistä enemmän, jotta tavaraa riittäisi seuraavana vuonna. Kysynnän normalisoituessa maahantuojien varastot sekä Suomessa että Euroopassa ovat edelleen pullollaan aurinkopaneeleita. Maahantuojat joutuvat myymään tavaraa nyt suurella tappiolla ulos, jotta pääsevät suurista varastoistaan eroon. Tämä on suurin syy aurinkopaneelien hinnan valtavaan hetkelliseen muutokseen. Aurinkopaneelin hintakehitykseen vaikuttaa toki monet muutkin syyt, kuten raaka-aineiden hinnat, yleinen markkinatilanne Suomessa ja maailmalla jne.

Jos mietit aurinkopaneelien hankkimista, todennäköistä on, että juuri tällä hetkellä aurinkopaneelien hinnat ovat edullisemmat kuin tulevat olemaan pitkään aikaan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kysy tarkka hinta aurinkopaneeleille Solarumilta.

Aurinkovoimalan hinta asennettuna

Miksi aurinkopaneelien hinta tuntuu nousevan selvästi, kun ostaa asennuksen samaan pakettiin? Tähän on melko selkeä peruste. Pelkkä aurinkopaneelien toimitus tarvikkeena on aika helppoa. Toimittavan yrityksen vastuut jäävät tarviketoimituksessa melko pieniksi. Riittää, että laittaa pienen katteen ostohintojen päälle, ja lähettää tarvikkeet asiakkaalle. Se on siinä. Varsinaiset isot vastuut tulevat mukaan asennusvaiheessa. Asentava yritys vastaa siitä, että paneelit on asennettu viimeisimpien standardien ja ohjeiden mukaisesti. Asentavalla yrityksellä täytyy olla luvat kunnossa ja henkilö nimettynä Tukes:n rekistereihin sähkötöiden johtajaksi. Asennus tuo selvästi lisää vastuuta, ja sen pitää näkyä myös kokonaisurakkahinnassa. Yritys, joka ei tätä huomioi hinnassa, ei välttämättä pysty hoitamaan myöskään vastuitaan.

Jos vertaat aurinkopaneelin tarvikehintaa ja kokonaisurakkahintaa keskenään, on olennaista tutkia, mitä kaikkea paketteihin kuuluu. Pelkkä aurinkopaneelin hinta sisältää siis vain paneelin. Kokonaisurakkahinta sisältää aurinkopaneelin lisäksi kattokiinnikkeet, väli- ja päätykiinnikkeet, kiskot, dc- ja ac- kaapelit, suojaputket, invertterin ja muut tarvittavat pientarvikkeet sekä tietenkin asennuksen. Hintoja vertailtaessa on siis ymmärrettävä, mitä kaikkea aurinkopaneelien asennus vaatii. Pelkät paneelit eivät riitä.

Solarum toimittaa aurinkopaneelit ympäri Suomen kokonaisurakkana. Pyydä meiltä tarjous tästä. Saat sentin tarkkuudella kokonaishinnan, joka sisältää kaiken. Teemme työmme kasvoillamme, huolehdimme vastuistamme.


Kysy lisää tai pyydä tarjous tästä.

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.