Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelit

22.2.2024

Aurinkopaneelit rivitaloon: Vihreää energiaa ja pienemmät sähkölaskut

Aurinkopaneelien asentaminen rivitaloon voi olla älykäs valinta monella tavalla. Niiden avulla voi paitsi vähentää hiilijalanjälkeä, myös säästää huomattavasti energiakuluissa pitkällä aikavälillä. Tässä artikkelissa käsittelemme aurinkopaneelien asentamisen hyötyjä rivitaloasujalle ja mitä kannattaa ottaa huomioon ennen päätöksen tekemistä.

Solarumilla on yli 1600 asennetun kohteen kokemus. Olemme asentaneet aurinkovoimaloita kaikkialle Suomeen. Pohjoisin kohteemme on Helsingin Yliopiston tutkimuskeskus Kilpisjärvellä. Olemme asentaneet isoja aurinkovoimaloita kouluihin ja päiväkoteihin, maatiloille ja toimitiloihin ympäri Suomen. Rivitaloihin asentamiemme aurinkovoimaloiden myötä meillä on vankka kokemus siitä, millainen aurinkovoimala on sopiva juuri teidän rivitaloon. Tutustu referensseihimme tästä.

Aurinkopaneelit rivitaloon on ympäristöystävällinen investointi

Aurinkoenergia on uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä energiaa parhaimmillaan. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä ilman fossiilisia polttoaineita tai päästöjä, mikä vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä. Rivitaloasukkaana voit omalta osaltasi edistää kestävämpää elämäntapaa ja vähentää omaa ympäristökuormitustasi aurinkopaneelien avulla. Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii meiltä kaikilta konkreettisia tekoja, aurinkopaneeli rivitaloon on yksi selkeä ilmastoteko.

Aurinkopaneelit rivitaloon ovat ympäristöystävällinen investointi, joka tarjoaa monia etuja. Aurinkoenergia on uusiutuvaa ja päästötöntä, mikä vähentää hiilijalanjälkeä ja edistää kestävämpää elämäntapaa. Rivitaloasukkaana voit hyödyntää aurinkopaneeleja säästääksesi energiakuluissa pitkällä aikavälillä. Investointi aurinkopaneeleihin voi myös lisätä kiinteistön arvoa ja houkutella potentiaalisia ostajia tulevaisuudessa. Ennen päätöksen tekemistä on tärkeää harkita aurinkopaneelien asentamisen mahdollisuuksia, kuten katon suuntaa ja aurinkovoimalan kokonaiskustannuksia. Ammattitaitoinen aurinkoenergian asiantuntija voi auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan aurinkopaneeliprojektin menestyksekkäästi. Ota yhteyttä varmistaaksesi todelliset hyödyt.

Aurinkopaneelit rivitaloon – pienemmät sähkölaskut

Vaikka aurinkopaneelien asentamisen alkuinvestointi saattaa tuntua suurelta, ne tarjoavat merkittäviä taloudellisia etuja pitkällä aikavälillä. Aurinkopaneelit voivat vähentää huomattavasti sähkölaskua, ja voit myydä ylimääräistä sähköä takaisin verkkoon, mikä tuo lisätuloja. Lisäksi aurinkopaneelit lisäävät kiinteistön arvoa ja voivat houkutella potentiaalisia ostajia, jos päätät myydä asuntosi tulevaisuudessa.

Nykyisin sähköyhtiöt tarjoavat hyvityslaskentapalvelua taloyhtiöille, jotka hankkivat aurinkopaneelit. Hyvityslaskennan avulla rivitaloasukkaat hyötyvät aurinkopaneelien tuottamasta sähköstä huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Ensin aurinkopaneelien tuottama sähkö menee rivitalon kiinteistösähköön. Sen jälkeen jäljelle jäävä aurinkopaneelien tuottama sähkö menee rivitalon asukkaiden käyttöön huoneistoihin. Jos tämänkin jälkeen sähköä jää yli, menee ylijäämäsähkö myyntiin. Taloyhtiö hyötyy siis myös ylijäämäsähkön myynnistä.

Valtionyhtiö Motiva kertoo verkkosivuillaan seikkaperäisesti, mitä hyvityslaskenta tarkoittaa. Motivan mukaan rivitaloyhtiöissä kuluu usein kerrostaloja vähemmän kiinteistösähköä, joten hyvityslaskennan avulla etenkin rivitalot voivat hyötyä aurinkosähköstä huomattavasti aiempaa enemmän.

Aurinkopaneelien asentaminen rivitaloon

Ennen aurinkopaneelien asentamista rivitaloon, on tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja:

1. Katto- ja ilmansuunta

Aurinkopaneelien tehokkuus riippuu niiden sijainnista suhteessa aurinkoon. Varmista, että rivitalosi katto saa riittävästi aurinkoa päivän aikana, ja että aurinkopaneelit voidaan asentaa optimaaliseen suuntaan saadakseen mahdollisimman paljon aurinkoenergiaa. Myös katon kulma vaikuttaa aurinkopaneelien tuottoon. Noin 30-50 asteen kulmassa ja etelän lappeella paneelit tuottavat parhaiten. Olennaisinta on kuitenkin ilmansuunta. Aurinkopaneelit rakastavat aurinkoa ja vihaavat varjoa.

2. Asennuslupa ja rakennustekniset vaatimukset

Tarkista paikalliset rakennusmääräykset ja tarvittavat luvat aurinkopaneelien asentamiseksi. Joissakin tapauksissa saatat tarvita naapurien suostumuksen. Rivitaloon aurinkopaneelit kannattaa hankkia taloyhtiön yhteisenä hankintana. Paneelit on kuitenkin mahdollista asentaa myös yksittäisen rivitaloasukkaan käyttöön, mutta tähän on tärkeä varmistaa luvat kuntoon taloyhtiöltä. Varmista myös, että rivitalosi katto kestää aurinkopaneelien painon ja että asennus täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset. Solarum yhteistyökumppanina varmistaa, että asennus suoritetaan varmasti viimeisten standardien mukaisesti. Emme tingi turvallisuudesta.

3. Kustannusarvio ja tuottoaika

Ennen päätöksen tekemistä kannattaa selvittää aurinkopaneelien asentamisen kokonaiskustannukset ja arvioida niiden tuottoaika. Monet aurinkopaneelit tuottavat säännöllisesti sähköä yli 30 vuoden ajan, joten ne voivat olla erittäin kannattava investointi pitkällä aikavälillä. Pyydä Solarumilta maksuton aurinkosähköpotentiaalikartoitus. Sen yhteydessä saat kustannusarvion sekä tuotto- ja säästölaskelmat. Ne eivät sido sinua mihinkään. Ota meihin yhteyttä!

Johtopäätös

Aurinkopaneelien asentaminen rivitaloon voi olla älykäs ja kestävä valinta, joka tarjoaa sekä ympäristöystävällisiä että taloudellisia etuja. Ennen päätöksen tekemistä on kuitenkin tärkeää harkita huolellisesti aurinkopaneelien sijoittamista, kustannuksia ja muita tekijöitä varmistaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Jos olet kiinnostunut aurinkopaneelien asentamisesta rivitaloosi, ota yhteyttä ammattitaitoiseen aurinkoenergian asiantuntijaan, joka voi auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan projektin onnistuneesti. Kysy lisää, palvelemme ilolla sekä etänä että paikan päällä. Ota meihin yhteyttä!

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.