Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Miksi valita aurinkopaneelit

22.2.2024

Aurinkopaneeli hinta – Tee sijoitus ja säästä sähkölaskussa

Aurinkopaneelien hinta saattaa tuntua suurelta, mutta aurinkopaneelit ovat sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin. Lue, mistä aurinkopaneelien hitna muodostuu, paljonko aurinkopaneelit maksavat ja mitä tarkoittaa takaisinmaksuaika.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Aurinkopaneeli hinta – Mistä se muodostuu?
  • Paljonko aurinkopaneelit maksavat?
  • Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika
  • Aurinkopaneelilaskuri – Katso paljonko voit saada säästöjä aikaan!
  • Ota askel kohti säästöä ja uusiutuvaa energiaa Solarumin avulla

Aurinkopaneelien hinta – Mistä se muodostuu?

Aurinkopaneelien hinnat ovat kokeneet dramaattisen laskun viime vuosikymmeninä. Hintoihin vaikuttavat lukuisat tekijät, kuten paneelien laatu, tehokkuus, järjestelmän koko ja asennusolosuhteet. Alkukustannukset voivat tuntua hyvin suurilta, mutta on tärkeää ottaa huomioon pitkän aikavälin säästöt, joita aurinkoenergian hyödyntäminen tuo mukanaan. Lisäksi aurinkoenergian käyttö edistää kestävää kehitystä vähentämällä riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja pienentämällä hiilidioksidipäästöjä. Näin ollen aurinkopaneelijärjestelmän hankinta on paitsi taloudellisesti järkevä myös ekologisesti vastuullinen päätös.

Useimmilla aurinkopaneeleilla on vähintään 25 vuoden tuottotakuu, minkä jälkeenkin ne tuottavat vielä pitkään.  Lisäksi aurinkopaneelien huoltokustannukset ovat yleensä alhaiset. Ne vaativat vain vähän huoltoa ja puhdistusta säännöllisin väliajoin. Huoltotoimenpiteiden ja puhdistuksen avulla voit varmistaa, että aurinkopaneelit toimivat optimaalisesti ja tuottavat mahdollisimman paljon energiaa.

Aurinkopaneeli hinta – Paljonko ne maksavat?

​​Aurinkopaneelien hinta vaihtelee suuresti niiden tyypin, laadun ja asennuksen mukaan. Keskimäärin aurinkopaneelijärjestelmät meillä maksavat alkaen 6 500 € tai 120 €/kkKysy tarkempi hinta >>

Asennuskustannukset muodostavat merkittävän osan kokonaiskustannuksista, yleensä noin 30–50 % koko järjestelmän hinnasta. Aurinkovoimaan siirtymistä helpottavat kuitenkin erilaiset tuet ja avustukset, joita sinun kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan:

Kotitalousvähennystä voi hyödyntää aurinkopaneelien hankintaan. Kotitalousvähennystä saa aurinkopaneelien asennuksen työn osuudesta, kun työ on ostettu ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Vuonna 2024 kotitalousvähennys on enintään 2 250 euroa/henkilö, 40 % työn osuudesta. Omavastuuosuus on 100 euroa vuodessa/henkilö.

Business Finlandin energiatuki puolestaan haluaa edistää uusiutuvan energian käyttöä ja lisätä energiatehokkuutta. Yritys voi hakea tukea aurinkosähköön, kun aurinkovoimalan ostohinta on yli 30 000 € (alv 0 %) ja takaisinmaksuaika alle 15 vuotta, yrityksen perustiedot ovat kunnossa, eikä sillä ole verovelkaa ja tukea haetaan ennen hankkeen toteuttamista ja tukipäätös tulee ennen hankkeen aloittamista. Business Finlandin myöntämä energiatuki on tällä hetkellä 15 %.

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika – Sijoitus maksaa itsensä takaisin

Aurinkopaneelijärjestelmien takaisinmaksuajalla tarkoitetaan sitä, kuinka pitkään menee, että aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin taloudellisina säästöinä. Takaisinmaksuaikaan vaikuttavat merkittävästi sähkön hinnat ja paikalliset sääolosuhteet, kuten aurinkoisten päivien määrä, sekä tietysti se, miten suuri järjestelmä on alunperin asennettu.

Aurinkopaneelien hankintakustannukset saattavat tuntua suurilta, mutta parhaimmillaan ne tuovat sinulle merkittäviä rahallisia säästöjä. Aurinkoenergia on puhdasta, uusiutuvaa ja rajatonta energiaa, joka ei tuota haitallisia päästöjä tai jätettä – toisin kuin perinteiset fossiilisia polttoaineita käyttävät energiamuodot, kuten öljylämmitys.

Aurinkopaneelien käyttöikä on yli 30 vuotta ja niiden takaisinmaksuaika on yleensä noin 10 vuotta. Lähes kaikki sähköyhtiöt ostavat aurinkovoimalan ylijäämätuotannon. Omalla aurinkovoimalalla voit tuottaa merkittävän osan sähköstäsi itse, ja säästät näin reilusti sähkölaskuissa.

Aurinkopaneelilaskuri – Katso paljonko voit saada säästöjä aikaan!

Aurinkopaneelien hankintaan voi liittyä monia kysymyksiä. Itse voi olla mahdoton arvioida, miten paljon aurinkopaneeleita omalle katolle tulisi laittaa, jotta niistä olisi myös hyötyä. Siksi me olemme luoneet sivuillemme kätevän säästölaskurin, jonka avulla voit selvittää, kuinka monta aurinkopaneelia tarvitset ja paljonko voit säästää sähkölaskussasi niiden avulla. Valitse laskuriin oikeat tiedot kotitaloutesi sähkölaskusta, kotisi koosta ja kattosi mallista, niin me annamme tarkan arvion.

Lue lisää ja kokeile laskuria täällä >>

Aurinkopaneelit tuovat lukuisia hyötyjä – Säästö näkyy sähkölaskussa ja luonto kiittää

Aurinkopaneelien hankintakustannukset saattavat tuntua suurilta, mutta parhaimmillaan ne tuovat sinulle merkittäviä rahallisia säästöjä. Aurinkoenergia on puhdasta, uusiutuvaa ja rajatonta energiaa, joka ei tuota haitallisia päästöjä tai jätettä – toisin kuin perinteiset fossiilisia polttoaineita käyttävät energiamuodot, kuten öljylämmitys. Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä suoraan luonnosta – ilmaiseksi. Saatu sähkö voidaan hyödyntää käyttöveden lämmitykseen, kodinkoneisiin, sähköauton lataukseen tai mihin tahansa kiinteistön sähköverkkoon liitettyyn laitteeseen. Aurinkosähköjärjestelmä on kannattava ja riskitön investointi, koska se tuottaa sähköä kymmeniä vuosia. Sähkölaskusi pienenee ja aurinkovoimalasi kannattavuus paranee, kun sähkön hinta nousee.

Aurinkopaneelien käyttöikä on yli 30 vuotta ja niiden takaisinmaksuaika on yleensä noin 10 vuotta. Lähes kaikki sähköyhtiöt ostavat aurinkovoimalan ylijäämätuotannon. Omalla aurinkovoimalalla voit tuottaa merkittävän osan sähköstäsi itse, ja säästät näin reilusti sähkölaskuissa.

Oma aurinkovoimala on täysin huoltovapaa, ja Suomen vaihtuviin olosuhteisiin suunnitellut aurinkopaneelit kestävät hyvin käytössä kaikki neljä vuodenaikaa. Lisäksi aurinkopaneeleissa on alhaiset käyttökustannukset. Aurinkoenergialla on luonnollisesti lukuisia positiivisia vaikutuksia ympäristöömme, ja yleensä energiatehokkaampi koti näkyy myös kotisi arvon nousuna. Lue, miksi sinun kannattaa valita aurinkopaneelit >>

Ota askel kohti säästöä ja uusiutuvaa energiaa Solarumin avulla

Haluaisitko olla omavarainen ja puhtaan sähkön tuottaja? Hienoa, me Solarumilla autamme sinut alkuun!

Tarjoamme erikokoisiin kiinteistöihin huolettomat, vaivattomat ja ympäristöystävälliset aurinkopaneelijärjestelmät kokonaisurakka-ratkaisullamme. Haluat aurinkopaneelit sitten pientaloosi, kesämökillesi, taloyhtiöön tai vaikka yrityksesi rakennukseen, pääset nopeasti nauttimaan puhtaasta energiasta oman aurinkovoimalasi kautta. Aurinkopaneelit sopivat kaikenlaisiin rakennuksiin, ja ammattilaisena me osaamme suunnitella parhaan ratkaisun juuri sinun kiinteistösi mukaan. Toimitamme aurinkopaneelit avaimet käteen -palveluna, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään. Hyödyntämällä kotitalousvähennyksen tai ajankohtaiset energiatuet saat helpostusta alkusijoitukseen – joka kyllä maksaa itsensä lopulta takaisin!

Aurinkopaneelien asennus toteutetaan pääsääntöisesti yhdessä päivässä, laadusta tinkimättä. Kokeneet asentajamme huolehtivat oikeaoppisesta asennuksesta ja lopuksi annamme sinulle täydellisen opastuksen aurinkosähköjärjestelmän käytöstä.

Tutustu lisää aurinkopaneelit-palveluumme >>

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.