Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Verkkokauppa

9.4.2024

Ilmavesilämpöpumppu hinta – paljonko ilmavesilämpöpumput maksavat

Mietityttääkö sinua miten saisit lämmityskustannuksiasi tai hiilijalanjälkeäsi alaspäin ja mitä se maksaa ilmavesilämpöpumppujäjärjestelmään päivittämällä? Ilmavesilämpöpumppu on lämmitysratkaisu, joka voi tarjota sinulle erinomaisen ratkaisun mm. näihin kysymyksiin. Lue tästä artikkelista mikä on ilmavesilämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu ja mistä ilmavesilämpöpumppujen hinnat muodostuvat sekä mitä ilmavesilämpöpumpun hankintaan kuuluu?

Tämä artikkeli sisältää seuraavat osiot:

  • Mikä on ilmavesilämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu
  • Ilmavesilämpöpumppu hinta asennettuna
  • Ilmavesilämpöpumppu kokemuksia
  • Mitsubishi ilmavesilämpöpumppu Solarumilta
  • Yhteenveto

Mikä on ilmavesilämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu

Kun puhumme vesi-ilmalämpöpumpuista ja ilmavesilämpöpumpuista, on tärkeää ymmärtää, että puhumme samasta teknologiasta eri nimillä. Molemmat termit viittaavat järjestelmiin, jotka hyödyntävät ulkoilman lämpöenergiaa lämmittääkseen kiinteistön lämmitys- sekä käyttövettä ja sitä kautta itse kiinteistöä.

Ilmalämpöpumppu sen sijaan on hieman yksinkertaisempi versio ilmavesilämpöpumpusta. Ilmalämpöpumppu ei siirrä lämpöä veteen, vaan jakaa lämmön suoraan ilman kautta sisätiloihin. Se on yleensä yksinkertaisempi ratkaisu, joka soveltuu hyvin pienempien tilojen, kuten yksittäisten huoneiden tai pienempien asuntojen, lämmittämiseen tai viilentämiseen.

Ilmalämpöpumput ovat suosittuja niiden asennuksen helppouden, kustannustehokkuuden ja melko matalan hinnan vuoksi. Toisaalta, tällä tekniikalla yksi hyvin merkittävä käyttökohde jää myös hyödyntämättä – käyttöveden lämmitys. Ilmalämpumppu riittää myös harvoin kylmemmillä keleillä itsessään lämmittämään asuntoa, jolloin tarvitaan lisäksi muuta lämmitysjärjestelmää jonka hyötysuhde on hyvin harvoin ilmavesilämpöpumpulla tuotetun järjkestelmän tasolla!

Molemmissa ratkaisuissa on omat etunsa, mutta ilmavesilämpöpumppu on usein valinta, joka tarjoaa parhaan hyötysuhteen ja säästöt laajemmassa mittakaavassa, sillä se tarjoaa lämmitysratkaisun koko kiinteistölle sekä käyttövedelle.

Ilmavesilämpöpumppu hinta asennettuna

Ilmavesilämpöpumpun hinnan määrittelyssä asennettuna on otettava huomioon useita eri tekijöitä, jotka vaikuttavat lopulliseen kustannukseen itse laitteiston hinnan lisäksi.

Kiinteistön koko ja ikä on merkittävä tekijä ilmavesilämpöpumpun hankinnassa, sillä se vaikuttaa suoraan siihen, kuinka suuritehoisen laitteiston tarvitset. Suuremmat kiinteistöt vaativat tehokkaampia laitteita, jotka pystyvät tuottamaan tarvittavan määrän lämpöä koko tilan lämmittämiseen. Esimerkiksi, pieni omakotitalo voi selvitä laitteella, jonka teho on noin 6 kW, kun taas suurempi kiinteistö voi vaatia jo yli 12 kW tehon. Jos sinulla on kysyttävää vesi-ilmalämpöpumpusita omaan kiinteistöösi, ota meihin yhteyttä!

Markkinoilla on lukuisia eri merkkejä ja malleja, jotka vaihtelevat hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan. Korkealaatuiset, tunnettujen valmistajien ilmavesilämpöpumput, kuten Mitsubishi Electric, voivat olla kalliimpia, mutta tarjoavat yleensä paremman energiatehokkuuden, luotettavuuden ja takuuehdot. Halvemmat mallit voivat alentaa alkukustannuksia, mutta saattavat pitkällä aikavälillä osoittautua kalliimmiksi korkeampien käyttökulujen ja lyhyemmän käyttöiän myötä. Suomen oloissa kannattaa myös kiinnittää erityistä huomiota laitteiston kykyyn toimia kovillakin pakkasilla!

Asennuksen vaativuus on myös merkittävä kustannustekijä. Jos kiinteistössä on valmiina vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, ilmavesilämpöpumpun asentaminen on yleensä suoraviivaisempaa. Monimutkaisemmat asennukset, kuten vanhan lämmitysjärjestelmän muokkaaminen / korvaaminen voi nostaa asennuksen hintaa. Mikäli sinulla on kysyttävää ilmavesilämpöpumpun sopivuudesta kiinteistöösi ota meihin matalalla kynnyksellä yhteyttä!

Verrattaessa ilmavesilämpöpumppujen hintaa muihin vastaaviin ratkaisuihin, on ilmavesilämpöpumppu myös usein huomattavan edullinen ratkaisu. Esimerkiksi maalämpöön verrattuna ilmavesilämpöpumpun asennus ei vaadi poraustöitä ja muuta maan muokkausta, joka laskee hintaa merkittävästi maalämpöjärjestelmään verrattuna!

Mitsubishi Ilmavesilämpöpumppu Solarumilta

Mitsubishi on tunnettu sen laadukkaista ja luotettavista ilmavesilämpöpumpuista. Solarum tarjoaa Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumppuja, jotka soveltuvat erinomaisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin. Esimerkiksi Mitsubishi Electric malliston hinnat alkavat 12 990 eurosta. Kysy tarjous ilmavesilämpöpumpusta asennettuna avaimet käteen periaattella jo tänään!

Ilmavesilämpöpumppu kokemuksia

Käyttäjäkokemukset ilmavesilämpöpumpuista ovat yleisesti ottaen erittäin positiivisia. Käyttäjät kiittävät laitteiden energiatehokkuutta, luotettavuutta ja pitkää käyttöikää. Erityisesti Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumppujen käyttäjät korostavat niiden suorituskykyä Suomen vaihtelevissa olosuhteissa. Lue lisää Solarumin asiakkaiden asiakaskokemuksia tai katso video alta.

Yhteenveto

Ilmavesilämpöpumppu on erinomainen investointi, joka tarjoaa merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa ja on samalla ympäristöystävällinen valinta. Mitsubishi Electricin kaltaiset laadukkaat laitteet takaavat pitkän käyttöiän ja luotettavan toiminnan Suomen olosuhteissa. Hinta asennettuna on investointi, joka maksaa itsensä takaisin säästöinä vuosien mittaan. Ottaessasi huomioon ilmavesilämpöpumpun hankinnan, muista ottaa yhteyttä alan asiantuntijaan kuten Solarumiin, joka voi auttaa sinua valitsemaan, asentamaan ja tarvittaessa huoltamaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.