Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelit

22.2.2024

Aurinkopaneelin akut

Tässä artikkelissa käsittelemme akkujen liittämistä aurinkovoimalaan. Me Solarumilla olemme käyttäneet enimmäkseen Bydin ja Sofarin akkuja. Akut tulevat meille isoilta ja vakavaraisilta maahantuojilta, Onniselta ja Scanofficelta.

Akkujen kehitys on ollut nopeaa ja niiden kysyntä on kasvanut hurjasti. Aurinkopaneelien ja akustojen yhdistäminen on muodostunut merkittäväksi ratkaisuksi uusiutuvan energian hyödyntämisessä. Yhdistämällä aurinkopaneelit ja akut, kotitaloudet ja isommat kiinteistöt voivat varastoida aurinkoenergiaa päivän aikana ja käyttää sitä tarpeen mukaan myös yöllä. Tämä vähentää riippuvuutta perinteisistä energianlähteistä ja edistää kestävää energiakäyttöä. Mutta monet pohtivatkin, mikä on aurinkopaneeliakkujen hinta, ja onko se kannattava investointi?

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

  • Miksi aurinkopaneeliin kannattaa liittää akkuja?
  • Mikä on hyvä akku?
  • Aurinkopaneelien akkujen hinnat
  • Aurinkopaneelien akkujen hyödyt
  • Kuka aurinkopaneelien akuston voi asentaa?

Miksi aurinkopaneeliakut kannattaa?

Aurinkopaneelin akku lisää energiaomavaraisuutta. Sähkövaraston avulla voit varastoida päiväsaikaan tuottamasi aurinkosähkön vuorokauden pimeitä hetkiä varten. Toisaalta, jos sähkö on erityisen kallista päivällä, voit ladata akkua yön edullisina tunteina – sinä päätät, miten sähkövarastoasi hyödynnät!

Mikä aurinkopaneeliakku valita?

Solarumin käyttämät akut tulevat vakavaraisilta maahantuojilta, kuten Scanofficelta ja Onniselta. Tällä varmistamme, että akut ovat laadukkaita ja takuut toimivat. Scanofficelta saamme Sofar-merkkisiä akkuja. Nämä akut ovat muotoilultaan ajattoman tyylikkäitä. Modulaarinen eli päällekkäin pinottava rakenne on asennukseltaan helppo ja vie vain vähän tilaa.

Aurinkopaneelin akut asennettuna Solarumilta.

Onniselta saamme Byd-merkkisiä erittäin laadukkaita energiavarastoja eli akkuja. Bydin akut koostuvat 2,56 kWh moduuleista ja niitä voi pinota päällekkäin. Akusto voidaan siis kasvattaa vaikka noin 10 kWh kokoiseksi asentamalla neljä moduulia päällekkäin.

Aurinkopaneelien akkujen hinnat

Aurinkopaneeliakkujen hinta vaihtelee monista tekijöistä riippuen, kuten kotitalouden energiantarpeesta, aurinkovoimalan koosta, akuston kapasiteetista ja asennuskustannuksista. Kokonaiskustannukset vaihtelevat alueittain ja markkinaolosuhteista riippuen.

Alla olevassa taulukossa on suuntaa antavia kokonaisurakkahintoja eri kokoisille ja merkkisille akuille. Akkujen hinta sisältää akuston asennustarvikkeineen ja asennuksen. Akuston asentaminen vaatii hybridi-invertterin. Voit varmistaa Solarumin asiantuntijalta, soveltuuko invertterisi akustolle, vai pitääkö invertteri vaihtaa.

MerkkiToimittajaHinta alkaen (asennettuna kokonaisurakkana)Muuta
BYD 5,12 kWhOnninen6249 €Kysy lisää info@solarum.fi / 040 801 1976
BYD 7,68 kWhOnninen8090 €Kysy lisää info@solarum.fi / 040 801 1976
BYD 10,24  kWhOnninen9900 €Kysy lisää info@solarum.fi / 040 801 1976
Sofar 5 kWhScanoffice6650 €Kysy lisää info@solarum.fi / 040 801 1976
Sofar 10 kWhScanoffice9900 €Kysy lisää info@solarum.fi / 040 801 1976

Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet merkittävästi viime vuosina, mikä tekee aurinkoenergian tuottamisesta entistä edullisempaa. Myös akkujen tarjonta on lisääntynyt ja niiden hinnat ovat laskeneet tekniikan kehittyessä ja tuotannon kasvaessa. Saat meiltä tarkan hinnan pyytämällä tarjouksen akustosta.

Aurinkopaneelien ja akuston hyödyt

1. Säästöt Energialaskuissa: Aurinkopaneeli-akusto -järjestelmä voi merkittävästi vähentää kotitalouden energialaskuja. Varastoimalla ylimääräistä aurinkoenergiaa päivällä ja käyttämällä sitä illalla tai yöllä, kotitaloudet voivat vähentää riippuvuuttaan verkkosähköstä.

2. Ympäristöystävällisyys: Aurinkoenergia on uusiutuva ja päästötön energianlähde, mikä vähentää kotitalouden hiilijalanjälkeä ja edistää ympäristönsuojelua.

3. Energian Itsenäisyys: Aurinkopaneeli-akusto -järjestelmä antaa kotitalouksille enemmän autonomiaa energian tuotannossa. Riippumattomuus perinteisistä energianlähteistä voi olla erityisen tärkeää alueilla, joilla sähkökatkot ovat yleisiä.

4. Pitkän aikavälin sijoitus: Vaikka aurinkopaneeli-akusto -järjestelmän asennuskustannukset saattavat aluksi vaikuttaa korkeilta, ne ovat pitkän aikavälin sijoitus, joka voi maksaa itsensä takaisin säästettyinä energiakustannuksina.

Kun harkitaan aurinkopaneeli-akusto -järjestelmän hankintaa, on tärkeää ottaa huomioon paitsi hinta myös laatu ja luotettavuus. 

Johtopäätös

Aurinkopaneeli-akusto -järjestelmä voi olla tehokas tapa siirtyä kohti kestävämpää ja taloudellisesti kannattavampaa energiankäyttöä. Vaikka aluksi saattaa vaikuttaa siltä, että investointi on suuri, pitkällä aikavälillä se voi tuoda merkittäviä säästöjä ja ympäristöetuja. Kotitaloudet voivat hyötyä aurinkopaneeli-akusto -järjestelmästä niin taloudellisesti kuin ekologisestikin.

On tärkeää muistaa, että aurinkopaneeliakkujen asentaminen on luvanvaraista työtä. Asennuksen tekee sähköalan ammattilainen, joka osaa huomioida turvallisuusnäkökulmat ja asennukselta vaadittavat standardit. 

Kysy lisää Solarumin asiantuntijoilta. Saat halutessasi nopeasti tarjouksen. Pyydä tarjous.

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.