Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelit

29.2.2024

Paras aurinkopaneeli 2024 – Näin valitset parhaimman vaihtoehdon

Paras aurinkopaneeli vuonna 2024 hakusessa kotiisi tai kiinteistöösi? Aurinkopaneeleita löytyy markkinoilta useampia eri merkkejä ja malleja, ja siksi parhaan mahdollisen valinta voi tuntua haastavalta. Lue, miten valitset parhaan mahdollisen valinnan, ja mitä aurinkopaneeleissa tulee ottaa huomioon.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

 • Miten valita paras aurinkopaneeli?
 • Paras aurinkopaneeli 2024 – Tutustu valikoimaamme
 • N- ja P-tyypin aurinkopaneelit – Mitä eri ominaisuudet tarkoittavat?
 • Paras aurinkopaneeli vaatii parhaan mahdollisen asennuksen
 • Aurinkopaneelipaketti nopeasti ja kustannustehokkaasti Solarumilta
Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelit

Miten valita paras aurinkopaneeli?

Valitessasi parasta aurinkopaneelia, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotka vaikuttavat paneelin suorituskykyyn, kestävyyteen, hintaan ja yhteensopivuuteen asennuskohteesi kanssa. Aloita selvittämällä nykyinen tai tuleva sähkönkulutuksesi. Tämä auttaa määrittämään, kuinka paljon energiaa aurinkopaneelijärjestelmän tulee tuottaa.

Tarkastele, kuinka paljon auringonvaloa alueesi saa vuoden aikana, ja mieti, asennetaanko paneelit katolle vai maahan. Kattokulma ja -materiaali sekä paneelien sijoittelu ja suuntaus vaikuttavat suoraan niiden energiantuotantoon. Ammattilainen auttaa mielellään sinua näissä kysymyksissä.

Löydät sivuiltamme kätevän säästölaskurin, jonka avulla voit arvioida, miten paljon aurinkopaneelit tuovat säästöä juuri sinun sähkölaskuusi, ja kuinka paljon paneeleita tarvitset säästöihin päästäksesi. Kokeile laskuria täällä >>

Paras aurinkopaneeli 2024 – Tutustu valikoimaamme

Kun vertaillaan eri aurinkopaneeleita tai voimaloita, huomiota kannattaa kiinnittää niiden teknisiin eroihin, tuottotakuuseen ja hintaan. Näiden tekijöiden vertailu auttaa ymmärtämään kunkin voimalan vahvuuksia ja soveltuvuutta erilaisiin tarpeisiin. Me olemme aurinkosähkön kokeneita asiantuntijoita, ja tiedämme, mihin asioihin aurinkopaneeleissa tulisi kiinnittää huomiota. Myymämme aurinkovoimalajärjestelmät ovatkin huippulaatua, ja tässä tiivis vertailu niiden eroavaisuuksista:

Aurinkovoimala Loisto

 • Paneeli: 430W musta N-tyypin aurinkopaneeli tarjoaa korkean tehon, mikä voi tarkoittaa parempaa energiantuotantoa pienemmällä paneelimäärällä. N-tyypin kennot ovat tunnettuja korkeammasta hyötysuhteesta ja pidemmästä suorituskyvyn säilymisestä ajan myötä.
 • Tuottotakuu: 30 vuoden tuottotakuu on erinomainen, ja se kertoo valmistajan luottamuksesta paneelin pitkäikäisyyteen ja suorituskykyyn.
 • Hinta: Asennettuna alkaen 6200€. Korkeampi hinta verrattuna muihin vaihtoehtoihin voi johtua paneelien suuremmasta tehokkuudesta ja N-tyypin kennotehnologiasta.

  Aurinkovoimala Valo
 • Paneeli: 400W musta lasi-lasi, half-cut yksikidepaneeli. Lasilasi-paneelit ovat tunnettuja erinomaisesta kestävyydestään ja pitkäikäisyydestään, ja half-cut teknologia parantaa suorituskykyä alhaisessa valossa ja korkeissa lämpötiloissa.
 • Tuottotakuu: 30 vuoden tuottotakuu vastaa Loisto-mallin tarjoamaa turvaa.
 • Hinta: Asennettuna alkaen 5800€. Hieman edullisempi hinta verrattuna Loistoon, mikä voi tehdä siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka arvostavat paneelien kestävyyttä ja pitkää tuottotakuuta.

Aurinkovoimala Hohde

 • Paneeli: 410W musta half-cut yksikidepaneeli. Tarjoaa hyvän tasapainon tehon ja teknologian välillä, ja half-cut teknologia parantaa paneelin suorituskykyä.
 • Tuottotakuu: 25 vuoden tuottotakuu on hieman lyhyempi kuin kahdessa muussa vaihtoehdossa, mikä voi olla harkinnan arvoinen seikka pitkän aikavälin suunnitelmissa.
 • Hinta: Asennettuna alkaen 5800€, sama kuin Valo-mallissa, tekee siitä kilpailukykyisen vaihtoehdon ottaen huomioon paneelin teho ja teknologia.
Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelien asennus taustakuva

N- ja P-tyypin aurinkopaneelit – Mitä eri ominaisuudet tarkoittavat?

Aurinkopaneeleita löytyy sekä N- että P-tyyppeinä. Yksinkertaisuudessaan P-tyypin aurinkokennot toimivat käyttämällä erityistä piipohjaa, johon on lisätty booria tehdäkseen siitä positiivisesti varautuneen, ja sitten lisäämällä fosforia toiseen osaan, jolloin sähkö voi virrata läpi. N-tyypin kennoissa, toimintaperiaate on päinvastainen: fosforia käytetään tekemään kenno negatiivisesti varautuneeksi pohjasta, ja booria lisätään päälle, jotta elektronit voivat liikkua.

Valinta N-tyypin ja P-tyypin aurinkokennojen välillä riippuu useista tekijöistä, kuten budjetista ja suorituskykyvaatimuksista.

Aurinkopaneelit voidaan valmistaa erilaisilla materiaaleilla, ja niiden rakenne vaikuttaa niiden kestävyyteen, suorituskykyyn ja elinikään. Kaksi yleistä aurinkopaneelityyppiä ovat lasi-lasi (myös tunnettu nimellä kaksoislasipaneelit) ja lasi-muovi (perinteiset aurinkopaneelit). Niiden välillä on useita eroja:

Lasi-lasi-paneelit koostuvat kahdesta lasikerroksesta, joiden välissä aurinkokennot sijaitsevat. Tämä rakenne tarjoaa lisää suojaa kennoille. Perinteiset lasi-muovi-paneelit koostuvat lasikerroksesta paneelin etupuolella ja muovisesta (usein EVA, etyleeni-vinyyliasetaatti) suojakalvosta takapuolella, joiden välissä kennot sijaitsevat.

Kaksoislasirakenne tekee paneelista erittäin kestävän, ja ne ovat myös vähemmän alttiita PID (Potential Induced Degradation) -ilmiölle, joka voi vaikuttaa paneelien suorituskykyyn ajan myötä. Monet valmistajat tarjoavat jopa 30 vuoden takuun. Muovi-lasi-paneeleissa taas takuuaika on yleensä 20-25 vuotta.

Lasi-lasi-paneelit ovat raskaampia kuin lasi-muovi-paneelit, mikä voi vaikuttaa asennusvaatimuksiin ja -kustannuksiin erityisesti suurissa järjestelmissä.

Kolmesta myymästämme aurinkopaneelijärjestelmästä Loisto tarjoaa korkeimman tehon ja hyödyntää N-tyypin kennotehnologiaa, mikä voi tarjota parhaan suorituskyvyn ajan myötä. Valo taas erottuu lasi-lasi rakenteella ja half-cut teknologialla, jotka lisäävät paneelin kestävyyttä. Hohde puolestaan tarjoaa hyvän kompromissin tehon ja teknologian välillä. Loisto ja Valo tarjoavat markkinoiden parhaimmistoon kuuluvan 30 vuoden tuottotakuun, kun taas Hohde tarjoaa hieman lyhyemmän, 25 vuoden tuottotakuun.

Kun kerrot meille tarpeestasi ja kiinteistöstä tai talosta, johon aurinkopaneeleita suunnitellaan, me osaamme valita parhaan mahdollisen ratkaisun, jolla saat mahdollisimman kustannustehokkaan ja pitkäikäisen ratkaisun – sekä säästöä sähkölaskuusi.

Paras aurinkopaneeli vaatii parhaan mahdollisen asennuksen

Parhaan aurinkopaneelin valitseminen on vasta ensimmäinen askel kohti tehokasta ja tuottavaa aurinkoenergiajärjestelmää.

Jotta voit hyödyntää aurinkopaneelisi täyden potentiaalin, on yhtä lailla tärkeää varmistaa, että asennus suoritetaan korkeimpien standardien mukaisesti. Ammattitaitoinen asennus ei ainoastaan takaa, että paneelisi sijoitetaan optimaalisesti auringonvalon maksimaalisen hyödyntämisen kannalta, vaan se myös varmistaa, että kaikki järjestelmän komponentit – invertteristä kaapelointiin ja telineisiin – on asennettu oikein, turvallisesti ja kestävästi.

Laadukas ja oikeaoppinen asennus ei ainoastaan pidennä aurinkoenergiajärjestelmäsi elinikää, vaan myös maksimoi sijoituksesi tuoton, vähentäen samalla huollon tarvetta ja potentiaalisia käyttökatkoja. Kun investoidaan laadukkaisiin aurinkopaneeleihin, on yhtä tärkeää investoida parhaaseen mahdolliseen asennukseen, valitsemalla kokeneita asiantuntijoita, jotka ymmärtävät paikalliset olosuhteet ja voivat mukauttaa asennuksen täyttämään sekä tekniset että esteettiset vaatimukset.

Me Solarumilla tarjoamme kattavan valikoiman aurinkopaneelipaketteja, jotka on suunniteltu vastaamaan sekä yksityisten kotitalouksientaloyhtiöiden että yritysten tarpeita. Meidän aurinkovoimalamme sisältävät aurinkopaneelit, jotka muuttavat auringonvalon tasasähköksi, ja verkkoinvertterin, joka muuttaa tasasähkön kiinteistön verkkoon sopivaksi vaihtosähköksi sekä kaapelit, kiinnitystarvikkeet ja turvakytkimen. Mikä parasta, sinun ei tarvitse huolehtia mistään, sillä myymme ja asennamme paneelit avaimet käteen -palveluna – ja halutessasi huolehdimme jatkossa myös niiden huollosta.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelit taustakuva

Aurinkopaneelipaketti nopeasti ja kustannustehokkaasti Solarumilta

Me Solarumilla tarjoamme kattavan valikoiman aurinkopaneelipaketteja, jotka on suunniteltu vastaamaan sekä yksityisten kotitalouksientaloyhtiöiden että yritysten tarpeita.

Aurinkopaneelit sopivat kaikkiin kiinteistöihin lämmitysmuodosta riippumatta. Voimalan teho mitoitetaan kiinteistön sähkön tarpeen mukaan. Mitä isompi kulutus, sitä tehokkaampi järjestelmä kannattaa hankkia.

Meidän aurinkovoimalamme sisältävät aurinkopaneelit, jotka muuttavat auringonvalon tasasähköksi, ja verkkoinvertterin, joka muuttaa tasasähkön kiinteistön verkkoon sopivaksi vaihtosähköksi sekä kaapelit, kiinnitystarvikkeet ja turvakytkimen.

Projekti etenee kanssamme seuraavasti:

1. Urakan suunnittelu ja tarjous

2. Urakkasopimuksen allekirjoitus ja kotitalousvähennyslaskelma

3. Asennuksen aikataulutus

4. Asennus, toiminnan testaus, asennus- ja mittauspöytäkirjat

5. Työn jälkeen toimitamme postissa takuutodistuksen ja laskun, sekä kotitalousvähennystodistuksen

6. Kohde on valmis

Jos haluat saada lisätietoa palveluistamme, pyytää tarjouksen tai varata ajan ilmaiseen alkukartoitukseen – ota rohkeasti yhteyttä.

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.