Hyödynnä kotitalousvähennys 2024!

Ajankohtaista

Tietoa palveluistamme

Käy lukemassa ajankohtaista tietoa palveluistamme sekä muista aurinkoenergiaan liittyvistä asioista.

Solarum Suomi Oy - Aurinkopaneelien asennus taustakuva

28.1.2024

Kotitalousvähennys aurinkopaneeli – Hyödynnä verohelpotus

Kotitalousvähennys tuo säästöä aurinkopaneelien hankintaan ja kokonaiskustannuksiin. 

Aurinkopaneelien hankinta on askel kohti ympäristötietoisempaa, omavaraisempaa ja energiatehokkaampaa asumista. Vaikka niiden hankkiminen voi tuntua suurelta kustannukselta, aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin yleensä muutamassa vuodessa.

Lue, miten hyödynnät kotitalousvähennyksen aurinkopaneeleita hankkiessasi, ja tutustu aiheeseen lisää!

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Mikä on kotitalousvähennys?
  • Kotitalousvähennys aurinkopaneeleista
  • Aurinkopaneeli kotitalousvähennys – Paljonko se on?
  • Aurinkopaneeli hinta – Paljonko ne maksavat?
  • Aurinkopaneelit edullisesti ja nopeasti Solarumilta kaikkialle Suomeen

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys on verotuksellinen etu, joka on suunniteltu keventämään kotitalouksien taakkaa, kun ne investoivat kotiensa kunnossapitoon, parannuksiin tai tiettyihin palveluihin. Vähennys vähentää suoraan verovelvollisen maksettavaksi määrättyä veroa, ei vain verotettavaa tuloa.

Vähennysoikeus kattaa laajan kirjon töitä, aina siivous- ja kotiapupalveluista, remontti- ja kunnostustöihin. Erityisesti uusiutuvan energian ratkaisujen, kuten aurinkopaneelijärjestelmien, asentaminen on noussut suosituksi tavaksi hyödyntää kotitalousvähennystä. Vähennyksen suuruus määräytyy teetetyn työn, käytettyjen materiaalien ja työn osuuden perusteella, ja sille on asetettu vuosittainen enimmäismäärä.

Verovelvollisen tulee ilmoittaa vähennykseen oikeuttavat työt verotuksessaan, ja on tärkeää säilyttää kaikki tositteet ja laskut, jotka osoittavat tehdyn työn ja sen kustannukset. Verottaja tarkistaa nämä tiedot, ja mikäli kaikki ehdot täyttyvät, vähennys myönnetään automaattisesti.

Kotitalousvähennys on erinomainen tapa säästää rahaa kotiin tehtävissä parannuksissa ja samalla edistää kestävää kehitystä, kuten uusiutuvan energian käyttöä. Se ei ainoastaan alenna välitöntä kustannusta kotitaloudelle, vaan myös kannustaa investoimaan pitkäaikaisiin ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin, jotka hyödyttävät sekä omistajaa että ympäristöä pitkällä tähtäimellä.

Kotitalousvähennys aurinkopaneeleista

Kotitalousvähennyksen määrä on vuonna 2024 enimmillään 40% työn osuudesta, ja sen yläraja on 2 250 euroa henkilöä kohden. Omavastuuosuus on 100 euroa vuodessa/henkilö.

Tämä tarkoittaa, että jos aurinkopaneelijärjestelmän asennustyön kustannukset ovat esimerkiksi 5 000 euroa, voit saada vähennystä jopa 2 000 euroa. Huomioi, että vähennys lasketaan vain työn osuudesta, ei materiaalikustannuksista. Lisäksi, jotta vähennystä voi hyödyntää, on sinun maksettava riittävästi veroja vuoden aikana. 

Tutustu aiheeseen tarkemmin Verohallinnon sivuilta. Kun hankit aurinkopaneelit meiltä, toimitamme sinulle aina kotitalousvähennyslaskelman tilaamastasi urakasta. Työn jälkeen toimitamme vielä virallisen kotitalousvähennystodistuksen. Näin varmistamme, että saat hyödynnettyä lainmukaiset verohelpotukset oikein!

Aurinkopaneeli kotitalousvähennys – Paljonko se on?

Aurinkopaneelien hinta vaihtelee suuresti niiden tyypin, laadun ja asennuksen mukaan. Keskimäärin aurinkopaneelijärjestelmät meillä maksavat alkaen 6 500 € tai 120 €/kk. Kysy meiltä tarkempi hinta >>

Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat asennuskustannukset muodostavat merkittävän osan kokonaiskustannuksista, yleensä noin 30–50 % koko järjestelmän hinnasta. 

Vaikka aurinkopaneelien hankinta on tietysti kustannus, ne voivat säästää sinulle merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä. Aurinkopaneelien kannattavuus riippuu useista tekijöistä, kuten aurinkopaneelien hinnasta, sähkön hinnasta alueellasi ja sähkönkulutuksestasi. Kun aurinkopaneelit tuottavat enemmän energiaa kuin kotitaloutesi kuluttaa, ylimääräinen sähkö voidaan myydä takaisin sähköyhtiölle. 

Löydät sivuiltamme kätevän säästölaskurin, joka auttaa sinua arvioimaan aurinkopaneelien taloudellisia etuja omalla alueellasi. Syöttämällä tiedot sähkönkulutuksestasi voit saada käsityksen siitä, kuinka nopeasti aurinkopaneelit voivat maksaa itsensä takaisin ja kuinka paljon rahaa voit säästää niiden avulla. 

Tutustu myös aurinkopaneelien hintakehitykseen >>

Aurinkopaneeli hinta – Paljonko ne maksavat?

Aurinkopaneelien hinnat riippuvat ensisijaisesti valitsemistasi paneelityypeistä. Markkinoilla on erilaisia paneelityyppejä, joista jokaisella on omat hyötysuhteensa ja hintansa. Me autamme sinua valitsemaan sinun ja rakennuksesi tarpeita vastaavan ratkaisun kustannustehokkaasti. 

Yleisesti ottaen pienemmän mittakaavan kotitalousjärjestelmät voivat maksaa muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin, kun taas laajemmat järjestelmät – kuten yritysten tai taloyhtiöiden käyttöön suunnitellut ratkaisut – voivat maksaa kymmeniä tuhansia euroja.

Meiltä Solarumilta saat aurinkopaneelit avaimet käteen -periaatteella, ja aurinkovoimalat maksavat alkaen 6 500 € tai 120 €/kk (kuluton ja koroton 5 vuoden rahoitus + kulut 12 €/kk). Tarkan hinnan saat pyytämällä meiltä tarjouksen

Tilauksen tehtyäsi toimitamme sinulle kotitalousvähennyslaskelman tilaamastasi urakasta, ja työn jälkeen toimitamme vielä virallisen kotitalousvähennystodistuksen.

On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kustannukset saattavat tuntua korkeilta, aurinkopaneelijärjestelmä on pitkän aikavälin investointi. Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitalossa pienentää sähkölaskua, ja mikäli aurinkoenergiaa tuotetaan enemmän kuin käytetään, voidaan ylimääräinen sähkö varastoida verkkoakkuun ja myydä eteenpäin energiayhtiölle.

Laske, kuinka paljon voit säästää aurinkoenergialla >>

Aurinkopaneelit edullisesti ja nopeasti Solarumilta kaikkialle Suomeen

Aurinkopaneelit sopivat kaikkiin kiinteistöihin lämmitysmuodosta riippumatta. Voimalan teho mitoitetaan kiinteistön sähkön tarpeen mukaan. Mitä isompi kulutus, sitä tehokkaampi järjestelmä kannattaa hankkia. 

Meiltä saat aurinkopaneelit omakotitaloosi, taloyhtiöösi tai yrityksesi kiinteistöön avaimet käteen -toteutuksella järkevään ja kilpailukykyiseen hintaan. Kartoitamme ja suunnittelemme aurinkovoimalat vastaamaan juuri sinun tarpeitasi. Huolellisen suunnittelun ansiosta tiedämme etukäteen, mitä urakka sisältää ja voimme sanoa sentilleen, mitä aurinkovoimala kustantaa juuri sinun katollesi.

Lisäksi huolehdimme siitä, että tiedät, minkä verran kotitalousvähennystä saat maksamastasi urakasta. 

Projekti etenee kanssamme seuraavasti:

1. Urakan suunnittelu ja tarjous

2. Urakkasopimuksen allekirjoitus ja kotitalousvähennyslaskelma

3. Asennuksen aikataulutus

4. Asennus, toiminnan testaus, asennus- ja mittauspöytäkirjat

5. Työn jälkeen toimitamme postissa takuutodistuksen ja laskun, sekä kotitalousvähennystodistuksen

6. Kohde on valmis

Jaa artikkeli

Varaa tapaaminen

Valitse tapaamisen aihe*
Haluttu tapaamismuoto*
Valitse aika*
Yhteystiedot*

Laskuri

Kiinteistön vuosikulutus*
Täytä pyydetyt kohdat ja saat suuntaa-antavat tiedon tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta sähköpostiisi.

Laskuri soveltuu pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin.
Yhteystiedot*

Arvontalomake

Osallistu arvontaan

Osallistut arvontaan täyttämällä ja lähettämällä alla olevan arvontalomakkeen.